Het jaarlijkse vis weekeind van de Vrije Visser in Ewijcksluis

terug naar overzicht

Woensdag, 22 mei 2019

Al weken werd er door de 12 vissers naar uitgezien om het jaarlijkse vis weekeind van de Vrije Visser weer te gaan beleven. De laatste 2 weken werd...

Al weken werd er door de 12 vissers naar uitgezien om het jaarlijkse vis weekeind van de Vrije Visser weer te gaan beleven .

De laatste 2 weken werd het weer in de gaten gehouden en zeker de windrichtingen .

Deze waren ons niet echt goed gezind dit weekeind , want wat bleek het weer kwam totaal bijna niet uit wat er voorspeld was door onze weersdeskundige .
Gelukkig we hebben het 3 dagen gelukkig droog gehad , maar die vreselijke Noord-oosten wind heeft denk ik geen goed gedaan aan de wel zeer slechte vangsten die wij meemaakte dit weekeind en wat davcht je van de paaitijd van de vissen en het zeer heldere water wat het word zekfs in het Noord-Hollandse !!!

Tuurlijk gingen gaan we weg 3 daagies om veel plezier en gezelligheid te hebben met mekaar , maar als je dan gaat vissen soms dagen van 5 tot 8 uur de eerste 2 dagen en je de vangsten zijn voor velen van ons dramatisch is dat wel een domper op het weer gezellige keune weekeind in Ewijcksluis .
Vrijdag morgen ging om 03.30 de wekker in huize meeuw om de laatste dingen te maken en in de volle dik bezakte auto te leggen .
Want er gaat wat mee hoor zo,n weekeind aan aas-spullen , eten noem maar op. .
Om 4.30 hadden de Noortukkers afgesproken bij Beuk om dan gezamenlijk de Alphenaren op te pikken bij het a4 shell station .
Aankomend bij beuk , koude noord-oosten wind en niet zo weinig ook .
Afgesproken was om bij Neck te vissen in het N-H Kanaal
Vergunningen gehad dus na afscheid bij het shell station in karavaan naar Neck gereden om daar te gaan kijken hoe het water en zeker de wind ervoor stond .
Mooi om te zien zo.n karavaan vissers vroeg op pad om vis te gaan vangen.
Aangekomen wind recht in je bekkie dus NIET te vissen daar en wat verder gereden richting Jisperssluis achter het tegenover liggende bos .
Daar was het nog aardig vertoeven met de wind , maar !!!!!! bij het plaatsen van de vele spullen van de vissers leek het in het riet wel kermis .
De vis was aan het af paaien en dat betekend wat vele zeiden dat is niet goed!
De vis heeft dan wel wat anders te doen en heeft geen trek in vreten en dat is voor ons 12 e wel een mooi schouwspel om te zien wt daar in het riet gebeurd , maar dat toppie moet krom of het dobbertje moet naar onderen om toch vis te vangen .
Om 07.00 werd er begonnen met voeren en was er besloten tot schrik niet 15.30 te vissen .
Om 12.00 werden we geroepen door onze ED voor een heerlijke lunch met gebakken vis en heerlijke haring met uitjes met broodjes , echt top Ed dat je dit weer voor ons hebt geregeld .
Het werd en dat wisten we natuurlijk nog niet toch nog de beste dag kwa vangsten .
Vele denk ik HOMO brasems hahahaha hadden toch nog wel trek in een piertje of maaitje , en werd er nog wel een vissie gevangen door sommige .
Met een totaal gewicht van 62.780 gram maar wel met 12 man werd deze dag afgesloten met zelfs 2 stokkers die de dag afsloten met 0 gram , ja dat is natuurlijk wel erg zuur , niet wetende dat het nog VEEL slechter zal worden in de 2 andere wateren op het rooster .
Winnaar deze dag Ben van de Ark met 12.800 en laatste Arie en Johan met een 0 !!!
Ed met 9.00 2e , 3e Gertjan op staart met 8.700 4e Vries met 8.360 5e Theo met 7.280 6e Ron met 5.220 7e dirk met 4.600 8e ton met 2.800 9e koos op kop met 2.400 10e Ces met 1.580 en dan wat ik schreef Johan , met Arie een 0 .
Na alles opgeruimd te hebben vertrokken we weer met de Karavaan verder richting het noorden des land om eerst binnendoor nog eventjes een kijkje te nemen bij Kolhorn op de steigers .
Daar aangekomen wind recht in de sloot , maar wel brak dus kon de 2e dag maar dan moest de wind zeker minder worden dan nu .
Door rijden naar het Hotel de Brug te Ewijcksluis waar bij binnenkomst genoten werd van de heerlijke koude biertjes of sterke drankjes .
Het was druk in het hotelletje, en nadat iedereen was gedoucht werd er om 19.30 begonnen met het diner wat weer heerlijk was .
S,Avonds werd er nog veel gelachen -gegokt en gekaart om bij vele toch richting 11.30 de bedden op te zoeken om te dromen van dag 2 .
S, MORGENS iedereen aan de koffie buiten met een peuki werd er besloten om toch te gaan vissen bij het Zand in het N-H kanaal , wind als het goed is achter je en verleden jaar nog best aardige vangsten voorin bij het parcours .
Achterin was het toen wat minder , dus wat naar voren te gaan met uitzetten .
Ben en Koos waren al vooruit gegaan om de nummers te plaatsen .
Water lag er strak bij , maar geen vissie zien springen en water kraak helder !!
Je leefnet en maden zag je gewoon 2-3 meter diep nog leggen .
Hoop ik geen zandboten en hopelijk wat vis in de netten .
Nadat iedereen weer zijn spullen had opgezet na loting gingen we kijken of het wilde lukken .
Nou de stokken en voorin de feeders vingen al gauw vis .
Achterin zat ik zelf met dirk en zag al binnen een uur dat het bij ons niks zal worden .
Alleen Arie op de kop met de stok was lekker aan het vis vangen , dus dacht ik net als dirk terug naar het midden .
Nou om kort te zijn over mezelf werd ik vandaag laatste met 3 aanbeten in 6 uur vissen nou dan ben je het wel zat .
Vele feeders die in begin voorin nog wat vingen vielen na 2 uur totaal stil en hebben 4 uur liggen staren naar de toppies wat een rampe dag was het deze zaterdag voor vele .
Om 12.00 werden we weer verrast dit keerdoor TON met een heerlijke lunch met gebakken poolse worsten -Geschonken door Arie ,en heerlijke bruine bonensoep en goulash soep om van te genieten (mannen bedankt )
Natuurlijk heb je denk ik dan maar goede vissers ??? die wel hun vissie vingen de gehele wedstrijd door , wel met weinig beet , maar wel met grote vissen .
Zelfs nadat de sluizen bij Den helder open gingen vingen zijn nog !!!
stokken was over en uit , dobbers kreeg je niet meer aan de grond .
Dirk ving vis met een maaitje op een wel heel vreemde manier , heb met bewondering zitten kijken hoe hij dat deed , mij lukte het niet .
Ook mijn bewondering ging opnieuw uit naar BEN , Ron en Arie die wel een aardig vissie vingen , vor de rest was het weer zeer slecht deze dag .
UITSLAG
1 ben 16.800
2 ron 14.300.
3 arie kop met stok 11.500
4 vries 7.500
5 johan -kop met stok 5.700
6 koos -stok 5.600
7 dirk 3.400
8 ton -stok 2.670
9 cees 2.100
10 gert-jan 2.000
11 ed 1.560
12 theo 1.280
Weer terug naar het hotel om te genieten van een heerlijk koud biertje -bittergarnituurtje en lekkere KRASKA WORST gesponsord door Martin van KRASKA worsten fabriek uit Noordwijkerhout (onze dank hiervoor )
S.avonds weer aan het diner en wat gasten gingen rondje lopen over de prachtige dijk bij het Amstelmeer en achterom weer tereug naar het hotel .
Andere lagen kaartje en andere praten wat over vissen en leuke grappen .
Meteen werd besloten om dag 3 naar de promenade te gaan want de wind zal minder worden en zelfs naar het n-w draaien dus in de rug !!!
Nou s,ochtends om 06.00 was het wel wat anders buiten op het terras veel wind -koud en echt niet noord-west maar pal noord -oost !!!
Wat zitten die gasten er toch veel naast bij dat k.n.m.i .
Na afscheid van het hotel richting promenade gereden , het kon toch nog wel kwa wind om er te vissen .
Avond ervoor werd besloten kwa ruimte daar om te koppelen omdat deze ruimte niet bestemd is voor 12 man individueel .
Koppels waren er gemaakt en we haden er zin in .
Zou de laatste dag dan toch de beste worden kwa vis vangsten ?
4 koppels waren stok -feeder en 2 koppels feederen .
De koppels stonden zo,m 22 meter uit elkaar .
Nou vissen maar .
Al gauw werd duidelijk dat deze dag het ook niet zal worden kwa vangst.
Enkele platten werden er gevangen en wat kleine vis .
Zelfs dirk van rijn op de kop geen beet gekregen samen met koos van de ark en Arie .
De rest 2-3 vissen tot wat kleine vis mar toch weer een uitschiet koppel nou uitschiet met ed en Ron met 11.100 gram waren zij Dik winnaars , gevolgd dor het Koppel Ron en theo met 6.200 gram .3e het koppel gert-jan en Ton met 5.680 gram .
Op de 4e plek Ben en Koos met 3.900 gram ,5E plek waren Arie en Cees met 3.400 gram waar Cees 2 platte ving en Arie geen beet gehad met de stok .
Laatste werd op plek 1 Vries met Dirk met 2.420 gram .
Om 12.00 werd er na 3.5 uur gevist te hebben weer geluncht bij Ton met dit keer weer heerlijke soep , gebakken eieren met ham -spek en kaas gat was weer heerlijk .
Er werd allemaal besloten nog door te vissen tot 14.00 uur , maar dat werd al gauw 13.30 uur omdat de wind aantrok en er niet meer te vissen was .
Nadat alles was opgeruimd waren er nog voor de eerste 5 deelnemers prijzen over het hele weekeind de gevangen vis .
1e werd met 31.150 gram over 3 dagen Ben .
2e werd met 25.070 Ron .
3e werd met 17.110 gram Ed .
4e werd met 17.010 gram Vries .
5e werd met 13.540 gram Gert-Jan .
6e werd met 13.200 gram Arie .
7e werd met 12.340 gram Theo .
8e werd met 9.950 gram Koos .
9e werd met 9.210 gram Dirk.
10 e werd met 8.860 gram Johan .
11e werd met 8.310 gram Ton .
12e werd met 5.380 gram Cees .
ZOALS U ZIET ECHT GEEN GOEDE VANGSTEN VOOR DIT GEDEELTE VAN NEDERLAND WAAR VROEGER BAKKEN VOL MET VIS WAS TE VANGEN !
Elk jaar word het minder en minder , de aalscholvers zijn er met steeds meer en vreten alles op , de beroepsvissers halen alles weg en de water kwaliteit word steeds helderder of je in een zwembad zit te vissen .
En wat doen we eraan , ik denk niet veel waar we eigenlijk als sportvissers op hoepen .
Natuurlijk alles moet vreten en zijn geld verdienen , maar ook veel hengelsport winkeliers moeten leven !!! en dat gaat steeds moeilijker worden .
Kijk op Markplaats hoeveel vissers er mee kappen en hun spullen te koop zetten , kan ze geen ongelijk geven .
Je gaat naar de waterkant om te vissen en te ontspannen en gezelligheid maar als je zulke dagen mee maakt nu wij weer ondervonden word je er NIET heel vrolijk van .
Maar oke stoppen met zeuren want het is gewoon helaas zo .
Wij hebben het weer reuze gezellig gehad en kwamen moe en met veel plezier thuis bij moeders de vrouw .
Al hadden de vangsten wat mooier kunnen zijn !
M.V.G , THEO DE MEEUW .
H.S.V DE VRIJE VISSER .
NOORDWIJK .

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons Cookie beleid

Accepteer cookies